FNC

FNC

Fabrici de nutrețuri combinate între 0,5 – 20 t/h, de la sistem gospodăresc la sisteme industriale automatizate, adaptate la cerințele clientului. Prin automatizarea dozării atât a macroelementelor cât și a microelementelor sau a uleiului, folosire de mori cu ciocane industriale și de amestecătoare care asigură un grad ridicat de omogenizare, prin automatizarea complexă a procesului de fabricație se poate produce furaj de calitate cu un randament energetic superior și cu un necesar minim de forță de muncă.

MOARĂ CU CIOCANE, AMESTECĂTOR

Moara pneumatică este prevazută cu un ventilator care absoarbe cerealele, le macină, apoi le suflă în amestecător, care amesteca cu o omogenitate de 1:100.000. Capacităţile posibile de măcinare ale morilor sunt între 400 kg/h – 10 t/h sau mori speciale până la 50 t/h, în funcție de cereala măcinată, mărimea sitei și umiditatea cerealelor. Colectorul de piatră şi separatorul cu magnet măreşte siguranţa funcţionării sistemului.

Amestecătorul vertical este disponibil cu buncăr între 0,5 t – 2,4 t pentru sistemele mici și mijlocii, varianta oblică până la 1 t.

Pentru sisteme industriale oferim amestecător orizontal, alternativ variantă etajată pentru dozare și descărcare rapidă a amestecătorului cu acționare pneumatică, asigurând o descărcare rapidă și completă, evitând amestecarea diferitelor tipuri de furaj.

SISTEME DE AUTOMATIZARE ȘI TABLOU DE COMANDĂ

Oferim sisteme de automatizare și tablou de comandă de la variante simple până la sisteme complexe cu prelucrarea paralelă a mai multor procese de fabricare și cântărire, însilozare, curățare, dozare micro- macroelemenete, măcinare și amestecare paralelă, granulare, însăcuire, depozitare furaj finit, alarmă la distanță,  vizualizare grafică și comandă calculator de la distanţă, adaptate la cerinţele clientului.

CURĂȚITOR INDUSTRIAL, PRECURĂȚITOR

Curățitor industrial cu site, curățire intensivă (5-400 t/h) sau sortare/calibrare (3-60 t/h). Poate fi prevăzut cu separator de impurități cu aspirare până la 400-500 t/h.

Pentru sisteme mai mici pot fi folosite precurățitoare cu aspirație pentru eliminarea prafului de la 20 t/h la 30 t/h la un preț foarte avantajos sau sisteme industriale între 40 t/h și 400 t/h, fiind foarte practice pentru pregătirea cerealelor pentru o uscare uniformă și îmbunătățirea calitativă a depozitării lor, pe lângă praf se elimină pleava, boabele sparte, particulele mai ușoare decât cereala.

TRANSPORTOARE CU ELEVATOR, REDLER

De la sisteme de uz gospodăresc până la transportoare industriale de 300 t/h capacitate.

Elevatoare cu lanț pentru sisteme mai mici, elevatoare cu cupă pentru sisteme industriale. Variante cu carcasă comună pentru partea de urcare și coborâre, reducând turbulențele interioare și prin urmare mărind gradul de încărcare a cupelor, totodată reducând necesarul de energie pentru transport și timpul de montaj, sau carcasă standard cu coloană separată pentru partea de urcare și coborâre. Materialul carcasei poate fi tablă zincată, vopsită, inox sau aluminiu, după preferințele clientului.

Redlere ( transportoarele cu racleți ) cu una sau două direcții de transport, cu sau fără căptușală cu pvc rezistent la uzură pe dedesubt, cu racleți tip mătură pentru o golire totală. Grosimea carcasei se poate alege în funcție de necesitățile clientul și gradul de uzură. În cazul necesității transportului fără spargere de boabe sunt transportoare ideale, cu consum redus de energie.

TRANSPORTOARE CU ȘNEC ȘI SPIRALĂ FLEXIBILĂ

Șnecul se folosește pentru transport orizontal sau oblic, cu carcasă de tub sau pentru un service mai ușor cu carcasă tip jgheab. Sunt foarte practice în cazul dozării exacte prin variator de turație. Diametrele standard sunt de Ø100; Ø120; Ø150; Ø200; Ø250 sau în cazuri speciale de Ø300, se pot comanda și alte mărimi. Angrenaj cu fulie sau reductor.

Variantele mobile cu pâlnie de preluare sunt soluții practice care por fi folosite în mai multe scopuri în carul fermelor mici și mijlocii.

Spirala flexibilă este ideală pentru cazurile când sunt necesare schimbări de direcție de transport cu capacitate între 0,8 – 5 t/h cu o investiție redusă, fiind soluția cea mai economică atât financiar cât și energetic.

SILOZ DIN FIBRĂ DE STICLĂ SAU SILOZ METALIC, SILOZ TIP SAC

Cerealele pot fi depozitate în silozuri de fibră de sticlă cu o conductibilitate termică redusă, evitând mai bine apariția condensului, recomandate până la 30 m3, pentru volum mai mare se recomandă siloz din tablă zincată. La acesta din urmă în funcție de diametru și înălțime există o gamă foarte variată, pâlnia poate să fie de 45° pentru cereale sau 66° pentru șroturi, aceste pâlnii asigură o descărcare flexibilă.

Ca soluție economică pentru cereale pot fi fosite silozuri metalice rotunde interioare cu fund plat și fără acoperiș metalic, iar pentru șrot sau furaj finit silozuri tip sac ( trevira ) până la 27,5 m3 tot pentru interior.

Pentru exploatarea maximă a spațiului interior pot fi folosite silozuri metalice modulare, pătratice, cu diferite pâlnii, cu acoperiș plat sau conic.