Boxare

BOXARE

MATERNITATE

Confecționată din materiale ușor lavabile, pardosea din plastic cu posibilitate de combinare cu grătar din fontă sub scroafă, totul pe suporți din fibră de sticlă, pat cald electric sau cu apă caldă din beton polimer, ambele variante cu senzor pentru reglarea temperaturii.

Perete desparţitor PVC cu rigidizare prin stâlpi inox, boxă contenție scroafă din fier zincat termic, alimentator inox pentru scroafă şi purcei. Înălțime boxă 50 sau 60 cm.

Opțional acoperiș cușcă purcei cu bec infraroșu.

Igiena din boxă aduce rezultate!

GESTAȚIE IMOBILIZATĂ

Boxele individuale pentru montă asigură acces uşor pentru crescător in timpul efectuării procedurilor de însămânțare şi verificare a gestației. La fel ca și boxele de contenție din maternitate şi boxele individuale pentru montă sunt zincate termic, asigurând o protecție pe termen lung chiar şi în grajduri.

Furajarea se realizează în jgheaburi longitudinale din inox sau beton polimer rezistent, dozând cantitatea de furaj fie din dozatorul fiecărei scroafe fie din calculatorul furajării umede prin supapa ramificării respective.

TINERET

Pardoseală din  plastic cu posibilitate de combinare cu grătar din fontă sau beton, cu sau fără încălzire în pardoseală.

Boxele, ca și la maternitate, sunt montate din plăci PVC rezistente și stâlpi din inox, la fel ca și elementele de îmbinare, împreună crează un mediu igienic, ușor lavabil. Înălțimea lor este de 80 cm sau conform cerinței clientului.

Pentru asigurarea unui climat mai bun pot fi folosite zonal acoperișuri pliabile, realizând cu costuri reduse un mediu mai cald deasupra porțiunii de odihnă.

GESTAȚIE COMUNĂ

Se recomandă pardoseală din beton, pereți cu stâlpi întăriți cu o înălțime de 100-110 cm.

Pentru evitarea luptelor ierarhice fronturile de furajare cu jgheab longitudinal sunt despărțite de panouri metalice, astfel fiecare scroafă se poate hrăni fără a fi deranjată de una de un rang mai înalt. Atmosfera calmă în boxă este importantă pentru dezvoltarea unui lot căt mai mare de purcei pe scroafă.

Varianta cea mai modernă de furajare se realizează prin dozare de furaj pe bază de microcip, fixat în urechea scroafe, astfel pot fi adaptate soluții individualizate la fiecare scroafă în parte.

ÎNGRĂȘARE

Amplasarea corectă a alimentatorului și a sistemului de adăpare, înălțimea suzetelor,  la fel ca și suprafața optimă asigurată pe cap de animal sunt importante pentru un climat bun în boxe.

Alimentatoarele pot fi prevăzute cu un regulator de nivel de apă, transformând furajarea uscată într-o furajare semi umedă.

BOXE VIERI

Construcție robustă din grătar zincat termic, înălțime 110 cm. Pot fi construite după preferințe din panouri pvc combinate cu grătar zincat sau panouri pline în totalitate, desigur cu o rigidizare robustă.