Furajare

FURAJARE

TRANSPORTOR CU NODURI

Transportorul cu lanț este un sistem flexibil prin posibilitatea folosirii mai multor coturi de deviere și transportului pe lungimi mari. Prin pornirea și oprirea automată se asigură un sistem care face față cerințelor unei furajări moderne. Prin sistemul de recuperare furaj din țeava retur, adică furajul nefolosit, se evită solicitrea unității motrice. În cazul întinderii sau ruperii lanțului sistemul se oprește automat, evitând deteriori ale transportorului de furaj.

Prin combinarea mai multor linii sau cu un sistem de transport cu spirală se poate transporta furaj la distanțe foarte lungi și se pot doza mai multe tipuri de furaje.

ALIMENTATOR

Un singur alimentator asigură o furajare igienică pentru un efectiv de 40 de capete sau execuţiile speciale până la 70 de capete. Este prevăzut cu un perete despărţitor inox și două adăpători, iar jgheabul poate fi din  inox, beton polimer sau răşină epoxidică, iar buncărul este din PVC. Pierderea de furaj este redusă la minim.

La gestație se folosesc jgheaburi longitudinale din inox sau din beton polimer pentru furajare uscată sau numai din inox pentru furajare  umedă.

FURAJARE UMEDĂ

Modalitate de furajare care, din cauza flexibilităţii, câştigă din ce în ce mai mult teren şi în ţară. Oferim toate tipurile existente pe piaţă: furajare multifazială, fără rest, biofazală, cu senzor, cu front de furajare individuală. Pe lângă apă și furaj concentrat se pot folosi la rețetă reziduuri din industria alimentară (zer, borhot, etc.).

În cazul în care boxa se prevede cu jgheab longitudinal se poate realiza furajarea restricționată, procedeu foarte eficient începând de la greutatea de 50-60 kg pentru un consum specific redus.